Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 05-08-2006, 20:07
aksiyoner aksiyoner Çevrimd???
Acemi

aksiyoner is on a distinguished road
Standart Ayak Bileği Sakatlığı

Halısaha maçları esnasında sol ayak bileğimin iç kısmına zaman zaman darbe aldığımı hatırlıyorum. Kısmi ağrı olmasına rağmen hareket açısından engel teşkil etmediğinden ciddiye almadım.
Son olarak hareket halinde iken sol ayağım üzerine yaptığım ani bir duruş sonrası vücut ağırlığımın bu ayak bileğine binmesi ile birlikte içe doğru bir kayma ve şiddetli bir ağrı hissettim. Yürümekte ve araç debriyajına basmakta son derece zorluk çeklim ilk bir kaç gün. Buz tedavisne devam ettim ilk günlerde, sobradan yürüme esnasında ağrı kalmadı. Çok sevdiğim futbola yaklaşık 3 ay ara verdim. Daha sonra ayak bileğimi her yöne esneterek denedim, en ufak bir ağrı hissetmedim. 3 ayın ardından ilk halısaha maçında olay aynen tekrar etti ve ağrı daha da şiddetli oldu. Bu son sakatlığın ardından 2 ay gibi bir süre geçti. Bu kez ayağımı farklı ymnlere esneterek denediğimde ağrı hissi oluyor. Yere basarken çok tedirgin oluyorum ters bir hareket olur diye. Çekilen Röntgen neticesinde bir ortopedist kemik yapısında bir problem görünmediğini, kas ve adele yapısında meydana gelen ciddi yırtılmaların sebep olduğu bir sakatlık yaşadığımı söyledi. Ve uzun süre dinlenmemi tavsiye etti. Tedavinin hızlanması adına istediğim, İlaç iğne krem vs taleplerimi kabul etmedi. Kesin ve hızlı tedavi için neler yapmamı tavsiye edersiniz. Spora bir hayat tarzı olarak baktığımdan psikolojik olarak kendimi rahat hissetmiyorum. Teşekkür ederim...