Merhaba
Sitenizi yeni keşfettim. Sakarin, Aspartam vs. gibi ilaçların zararı olduğu konusunda hep bir tartışma vardı. Hatta benim ailemde şeker hastası çoğunlukta olduğu için hemen hemen herkes bu suni tatlandırıcıları kullanıyorlar. Fakat bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum. Hele bir de bu suni tatlandırıcının soğuk tüketilmesi gereken içeceklerde olurda sıcak tüketirsek bizi yavaş yavaş zehirleyeceğini okuyunca gözlerime inanamadım. Peki bu tatlandırıcılar soğuk içilmesi gereken içeceklerde zararlı olduğu gibi diyet bir çok bisküvi, kraker vs.'de olması da bir o kadar zararlı görünüyor çünkü her halikarda bu tatlandırcı mideye uğruyor ve zehirlenmeye yol açıyor öyle değil mi? Yoksa yanılıyor muyum? Bunları sormamın nedeni doğum yağtıktan sonra bayağı kilo aldım ve bir türlü de veremiyorum. Doktora gitmekten korkuyorum çünkü şeker ve hatta ailede ırsi olan bir çok hastalığın bende de çıkmasından korkuyorum. Tabii bu arada trioidlerde de bir problem var mı bilmiyorum. Her neyse bunu sormamdaki amaç diyet tatlı ve bisküvilerdeki şekersiz yazısını da dikkate almam gerektiği apaçık ortada fakat bildiğiniz gibi hazır meyve suları var bunların üzerinde soğuk içiniz ya da şekersizdir yazısı yok tam aksine içinde şeker ihtiva ettiği yazılı fakat bunların içindeki asit düzenleyiciler bunların zararı hakkında aynı suni tatlandırıcılar gibi bir çok söylenti var. Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. Hakikatten doğal şeyler dururken ne gerek var suni şeylere.
|