Menisküs
Merhabalar
Benim sorunum meniskus.Bundan 5-6 ay once sol dizimde siddetli ayrilar basladi.Merdiven cikarken agri bacaklarda kasilma yururken takilma hissi dizlerden ses gelme gibi sikayetlerim oldu.Doktor Ultrason vede sonra MR istedi cekilen Mr dan sonra Sol dizde meniskuste 3 adet oblik yirtik sag dizdede meniskuste dejenerasyon cikti.Muayene oldugum doktor vede sonra gittigim baska bir Ortopebi doktoru sol dizden atroskopi ile ameliyat onerdiler. Bende 1 Temmuz 2006 tarihinde sol diz meniskusten atroskopi oldum.Ameliyati yapan hekim sadece meniskusun yirtik olan bolumunu aldi.Doktorum her iki dizede bacak egzesizi yuzme bisiklete binme gibi hafif sporlar onerdi.Fakat agrilarda ve her iki bacak fonksiyonlarin bir gelisme olmadi.Ayrica sol asil tendonumun da kasilma ve agri basladi.Her konturole gittigimde baska bir agri kesici verdi ama nafile.Her defasinda sonra gecer digerek beni geri gonderdi.Caresiz kaldim.Daha once bu ameliyati gecinlerin % 70-80 inin bu ayrilari ve sikintilari cektigini biliyorum.Bunun bir caresi yokmu.Su anda bir ozel sektorde fabrikada calisiyorum ama gercekten zor durumdayim.
Belki bu hastalikla ilgilidir.Su an bende Boyun fitigi var.Boyunda diskler arasinda acilma duzlesme kireclenme Yuzde sinuslerde acilma var.Yapilan kan tahlilinde Sedimentasyon yuksek cikti.Ayrica polen alerjisi migren hemeroit kabizlik gaz siskinlik kronik prostotit gibi rahatsizliklarimda var. Bana Ozellikle meniskus vede diger yazdigim saglik sorunlarimda sizin oneceginiz bir tedavi hakkinda bilgi verebilirmisiniz?
Saygilarimla
Sinan Basoren
Konu admin tarafından (02-16-2007 Saat 21:26 ) değiştirilmiştir..
|