Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 11-23-2006, 17:54
igokcek igokcek Çevrimd???
Administrator

igokcek is on a distinguished road

Alıntı:
selamun aleykum sitenizi dolaştım güzel bilgiler mevcut benim sorum şu iki kızım var okula gidiyorlar ve okul ortamından dolayı sık sık öksürük hafif ateş burun akıntısı farenjit vb gibi rahatsızlıklar geçiriyorlar.ben kızlarıma uzun zamandır çörekotu nu ezip balla karıştırarak veriyorum bağışıklık sistemini güçlendirdiğini okumuştum ve gerçekten yaşıtlarına göre (biri 7 biri 5 yaşında)çok kolay atlatıyorlar rahatsızlıklarını çok şükür.fakat bu rahatsızlıkları kapmadan önleme yöntemi olarak gökçek iksirini kullanmamı tavsiye edermisiniz yani bu yönde bir faydası olurmu. birde büyük kızımın sinizt başlangıcı demişti doktor ve sürekli burnu tıkanıyor geniz akıntısı oluyor bunun için ne kadar kullanmam gerekir yani hem dozaj hem süre olarak bilgi verirmisiniz selam ve dua ile..

not yanlış anlamazsanız size nacizhane bir tavsiyem olacak bu tür şeylerde şeytan insana daha kolay yaklaşır ve sen bunu yaptın sen başardın türünden benlik verir insana MEVALMIZ bile ayeti kerimelerin bir çoğunda "biz yaptık "diyerek tevazu gösterir sizin yazılarınızı okurken ben yaptım şöyle yaptım ifadeleriniz dikkatimi çekti tabiki siz yapmışsınızdır ama tevfık ALLAH TAN öyle değilmi ALLAHIN İZNİ İLE BİZ YAPTIK DESENİZ NASIL OLUR ? bir Müslüman olarak uyarmak istedim inşaallah haddimi aşmamışımdır hakkınızı helal
edin...
Habibe Hanım

Evet haklısınızda biz deyince sitede bir kaç kişi anlaşılıyor ve soruyorlar diğerleri kim diye, bu nedenle ben demek zorundayım. Gökçek İksiri Vücuttaki toksik maddeleri, artık maddeleri, bakteri, virüs ve mantarları temizler. Bağışıklık sistemini güçlenir.

Farenjit, boğaz iltibaplanması, pharyngitis:

Farenjit aslında boğaz mukazasının iltihaplanmasıdır. Buda aniden ortaya çıkarsa akut farenjit, şayet uzun bir süre sonra ortaya çıkarsa kronik farenjit denir. Grip ve üşütme nedeniyle boğaz mukazasının üzerine yerleşen virüs iltihaplanmaya sebep olabilir. Boğaz ağrıması, ses kısılması, boğaz ağrısı ve boğaz kuruması gibi durumlar ortaya çıkar.

Akut Farenjit:
Akut farenjit herkesde görülebilir. Virüslerin sebep olduğu iltihaplanma zamanında tedavi edilmezse, buna bakterilerde karışır ve iltihaplanma daha karmaşık bir hal alır. Boğaz iltihaplanması bademciklerin vede bademciklerin arkasındaki kaslardada iltihaplanmaya sebep olur. Bu iltihaplanmada kulak ağrısı ve ateşlenmeye sebep olur.

Kronik Farenjit:
Boğaz mukozası sigara, alkol, toz , kimyasal ilaçlar ve gazların yapacağı tahribat nedeniyle veya burun deliklerinden yeterince hava alamama nedeniyle bazı kişiler ağızlarını açarak nefes alırlar ve böylece nefes yollarında kuruma olur. Bu gibi etkenler kronik farenjit?in oluşmasında ana rol oynarlar. Tahrip olan mukoza bakteri, virüs ve mantarlara karşı direncini kaybeder.

Akut farenjit?in belirtileri:
Akut farenjit?in tipik belirtisi boğaz ağrısı, yutkunma zorluklarıdır. Boğaz kızarır ve bazen de mukozanın üzerinde tabaka oluşur. Bu rahatsızlıklardan başka öksürük, nezle, ve ateş görülebilir. Boğazda yanma ve kaşıntı ve de kuruluk hissetmede akut farenjit?e işarettir. Boğaz iltihaplanmasında bakterilerde özelikle de streptokokken varsa, o zaman boğaz ağrısı ve iltihaplanmasına ilaveten bademciklerde şişer.

Kronik farenjit?in belirtileri:
Kronik farenjit?in en belirgin özelliğiboğazda sürekli kuruluk hissi ve mukozanın kızarması ve bazen de yapışkan balgam tükürmede görülür. Boğazda bir yumru varmış gibi yutkunmayı zorlaştırır.

Farenjit?in teşhisi:
Boğaz iltihaplanmasına genellikle bağırsak mantarları, ağız ve diş bakımı, sigara, alkol, kimyasal ilaçlar, besinlerdeki katkı maddeleri vb etkenlerdir. Bu nedenle uzman doktorun rahatsızlığın sebebini araştırması ve doğru teşhis koması çok önemlidir. Teşhis için gerekirse kan testi, endoskopi, komputer tomografi ve röntgen çekilmesi gerekebilir. Bunlardan en tehlikeli olanı bağırsaklara yerleşen mantarlardır. Bağırsak mantarları sede bağırsaklarda kalmaz bütün vücuda yayılır, özeliklede boğazda mantar yoğunlaşır. Faranjit nedeniyle alınan antibiyotikler fayalı bakteriler azalırken zararlı bakteri ve mantarlar yerleşir ve tedavisi imkansızlaşır. Mantarlar karşı Gökçek Tonik ve bakteri ve virüslere karşı Gökçek İksir etkilidir.

Akut farenjit?in tedavisi:
Akut farenjit sıcak şifalı çay içilmesi , tuzlusu ile gargara yapılması iyi gelir. Akut farenjit?e bakteriler sebep olursa antibiyotik ilaçlar kullanmak gerekebilir.Antibiyotik ilaçlar patolojik (hastalık yapıcı ) bakterileri zararsız hale getirdiği gibi, bağırsaklardaki faydalı bakterileri de yok eder. Buda uzun vadede sindirim bozukluklarına sebep olur. Bu nedenle Gökçek Tonik ile tedavi hem daha faydalı hem de daha etkilidir.

Kronik farenjit?in tedavisi:
Kronik farenjit?e sebep olan etkenlerden uzak durulmalıdır. Farenjit adaçayı, okaliptüs, A. Itırı, hatmi, mirra ve papatya çayı ve de bonbonları azda olsa rahatlatıcı özeliklere sahiptir. Kaloriferli evlerde sıcaktan kişinin ağzı kurur ve buda boğazın tahrişine sebep olur. Bu nedenle kaloriferlerin üzerine buharlaşması için içi su dolu bir kap konması iyi olur. Asıl tedavi ise ancak ve ancak immün zafiyetini güçlendirmekle mümkündür. Gökçek Tonik bağırsak mantarları ve midede gastrit ve ülsere sebep olan haliko bakter pyloriyi zararsız hale getirir. Gökçek İksiri ise vücuttaki curufu yokeder ve de bağışıklık sistemini güçlendirir.Virüslere karşı en etkili ürün Gökçek İksirdir.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.Gökçek Diyet

Konu igokcek tarafından (05-30-2008 Saat 15:59 ) değiştirilmiştir..