Konu: Allerji
Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 12-23-2006, 10:59
igokcek igokcek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Administrator

igokcek is on a distinguished road

Alıntı:
Merhabalar ;
Öncelikle bunca yıl yapmış olduğunuz çalışmaları bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

Sitenize girdiğmde beni çok şaşırtan bir konu dikkatimi çekti.Yumurta ve peyniri kesinlikle yememizi öneriyorsunuz. Bu bana oldukça ilginç geldi. Neden yemememiz gerektiğini peynir için yapmışsınız fakat yumurta? yani yıllardan beri bildiğimiz çok önemli olan besin maddelerini hiçmi tüketmemiz gerekiyor yoksa onuda et gibi az miktarda tüketmemiz gerekli bu hususu pek anlayamadım. Gerçi ben 25 yaşındayım ve son dört yıldır yumurta yiyemiyorum hemde hiç çok ufak bir parçası bile ister haşlama ister yağda veya yoğun olarak başka bir besinin içinde olsun benim tüm günümün kötü olmasına yetiyor. Nedenini bilmiyorum fakat mide bulantısı ve baş dönmesi yapıyor. Zeytini de fazlaca tükettiğimde bazen aynı durumla karşı karşıya kalıyorum. İşte bu sebeple bu konu çok ilgimi çekti. Acaba yumurtanında peynir gibi benzer bir ekisi var ve bu bende çok baskın bir durumdamı diye bir soru geldi aklıma.

Aslında benim multınoduler soğuk nodule sahip bir gutır rahatsızlığım var. Bu rahatsızlık ta son 3 yıldır falan var ve doktorlar nodulu buyuk buldukları için (3 cm) amelıyat dedıler. Bende amelıyatın daha sonradan getirebileceği sorunlarla karşılaşmak istemediğim için doğal tedavi yöntemi aramaktayım ve sitenize bu nedenle girdim.Fakat yumurta ve peynir konusu çok ilgimi çekti. Ayrıca gökçek iksirini almayı düşünüyorum ama 6 ay boyunca hiç et yememek, yumurta ve peyniri hiçmi tüketmemek gerekir bu konuyu tam anlayamadım.

Mesela etten kastınız kırmızı etmı yoksa hepsini mi kapsıyor yani balık veya tavuk eti de yememek gerekiyor.ve de süt ve yoğurt peynir ile aynı etkiye sahip mi değilmi.? Bu konularda bana açıklayıcı bir maille geri dönerseniz çok mutlu olacağım. genellikle bu tür maillere dönülmüyor ama ben sizden geri mail alacağıma inanıyorum.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Neriman Adana
Mrb

Et ve et ürünleri yememeniz iyi olur, ama yerseniz az miktarda bu sizin için pek büyük problem yaratmaz. Yumurta yiyememenizin sebebi alllerji, midenizde veya abğırsaklarınızda problem var demektir. Buda allerjiye sebep oluyor. Peyniri tabii hiç yememek gerekir. Ama tabii mide veya bağırsaklarınızda ne gibi bir problem var bunu bilmek gerekir. Bu allerjilerin asıl sebepleri mantarlardır.

Konu admin tarafından (02-20-2007 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir..