Konu: Menisküs
Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 01-18-2007, 00:41
igokcek igokcek Çevrimd???
Administrator

igokcek is on a distinguished road

Alıntı:
sbasoren´isimli üyeden Alıntı
Merhabalar

Benim sorunum meniskus.Bundan 5-6 ay once sol dizimde siddetli ayrilar basladi.Merdiven cikarken agri bacaklarda kasilma yururken takilma hissi dizlerden ses gelme gibi sikayetlerim oldu.Doktor Ultrason vede sonra MR istedi cekilen Mr dan sonra Sol dizde meniskuste 3 adet oblik yirtik sag dizdede meniskuste dejenerasyon cikti.Muayene oldugum doktor vede sonra gittigim baska bir Ortopebi doktoru sol dizden atroskopi ile ameliyat onerdiler. Bende 1 Temmuz 2006 tarihinde sol diz meniskusten atroskopi oldum.Ameliyati yapan hekim sadece meniskusun yirtik olan bolumunu aldi.Doktorum her iki dizede bacak egzesizi yuzme bisiklete binme gibi hafif sporlar onerdi.Fakat agrilarda ve her iki bacak fonksiyonlarin bir gelisme olmadi.Ayrica sol asil tendonumun da kasilma ve agri basladi.Her konturole gittigimde baska bir agri kesici verdi ama nafile.Her defasinda sonra gecer digerek beni geri gonderdi.Caresiz kaldim.Daha once bu ameliyati gecinlerin % 70-80 inin bu ayrilari ve sikintilari cektigini biliyorum.Bunun bir caresi yokmu.Su anda bir ozel sektorde fabrikada calisiyorum ama gercekten zor durumdayim.

Belki bu hastalikla ilgilidir.Su an bende Boyun fitigi var.Boyunda diskler arasinda acilma duzlesme kireclenme Yuzde sinuslerde acilma var.Yapilan kan tahlilinde Sedimentasyon yuksek cikti.Ayrica polen alerjisi migren hemeroit kabizlik gaz siskinlik kronik prostotit gibi rahatsizliklarimda var.

Bana Ozellikle meniskus vede diger yazdigim saglik sorunlarimda sizin oneceginiz bir tedavi hakkinda bilgi verebilirmisiniz?

Saygilarimla

Sinan
Omurlar arsındaki disklerde ve diz kapaklarında damar ve sinir yoktur, disk ve diz kapaklarının beslenmesi kıkıdakalrdan veya eklem arasındaki sıvıyı sünger gibi emerek alır. Bu nedenle sabah kalkınca kişi dik ve biraz daha 1-2 cm daha uzun boyludur. Çünkü diskler ihtiyacı olan sıvıyı alarak normal büyüklüğüne ulaşmıştır. Akşam işten dönen şahsın disklerindeki sıvı azaldığından kişi daha çok öne doğru eğik olur, sabaha göre.

Menisküsler uyluk kemiği ve kaval kemiğinin eklem yüzeyleri arasındaki boşluğu kısmen dolduran, yarım ay biçimindeki fibro-kıkırdak oluşumlardır. Bu oluşumlar eklemi, bütün hareketler sırasında stabilize eder ve içe dışa döndürme hareketi, ayrıca ayağı içe ve dışa doğru açma ve kapama hareketinin sınırlandırılmasını sağlar. Yine menisküsler yük binen bölgenin yüz ölçümünü artırarak uyluk ve kaval kemiği arasında bir amortisör görevi görür ve ayrıca eklemin kayganlığını sağlarlar.

Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.Gökçek Diyet
.

Konu igokcek tarafından (05-31-2008 Saat 10:39 ) değiştirilmiştir..