03-01-2007, 22:08
|
|
|
|
|
|
Alıntı:
Von: Baris Kale
An: gokcekaktar@hotmail.com
Gesendet: Montag, 26. Februar 2007 21:08
Sayın ibrahim Gökçek,
Web sayfanızı epeyce okudum. Kendim 7 senedir ülseratif kolit hastasıyım ve sitedeki bilgilerin çoğuna katılıyorum. Size kendi hikayemi anlatarak yardımcı olmanızı isteyeceğim.
Bugüne kadar bir prof. tan yardım alarak idame tedavisinde Imuran ve Salofalk, alevlenmeler sırasında ise kortizon kullandım. Bunların hastalığı baskılayıcı ve tedavi etmeyici olduğunu 2. alevlenmede anladım. Internetten yaptığım araştırmalar ve satın aldığım kitaplardan bağırsak dokusunun bir biçimde (genetik, stres-travma, yanlış beslenme alışkanlıkları) bozulduğuna inanmaktayım. Aldığım kitaplarda okuduğum kadarıyla karbonhidratları sindiremediğime inanıyorum. Sindirilmeyen bu karbonhidratları kötü bakteriler sindirerek ortaya barsağı tahriş eden gazlar ve amonyak çıkmakta.
Bu nedenle karbonhidrat diyeti yapıyorum. Başladıktan 2 hafta sonra kötü gazım kesildi, devam ettiğim sürece de pek olmuyor. Fakat bu bende çok kilo kaybına yol açtı. Devam ettirebilmem zor gözüküyor. Kitaplarda diyetin 1-2 sene sürdürülmesi böylece incebarsakta bulunan tahribata uğramış mikrovililerin iyileşeceği ve böylece tekrardan sindirim sisteminin düzeleceğinden bahsediliyor.
Geçen sene Amerikadan hint bitkileri (Ayurveda) getirdim ve kullandım, ancak bir işe yaramadı. Ayrıca Herbalist A.. konusundaki düşüncelerinize de katılıyorum. Size yukarıda anlattığım konuda bana herhangi bir yardımınız olabilir mi? Daha önce benim gibi bir ülseratif kolit hastasına yardım edebildiniz mi?
Saygılarımla
|
Sizin için Gökçek Tonik artı bağırsak çayı idealdir.Artı doğru beslenmeniz gerekir www.gdiyet.com
|