Margarin ambalajlarına
Fatih SAKAOĞLU
" Diploma tezimi Türkiye?nin ünlü margarin fabrikasında hazırladım.
''Kokusuzlaştırılmış ve arıtılmış sıvı pamuk çekirdeği yağını''
''HIDROJENE EDEREK'' DOYURMANIN ve de vücut ısısına son derece
tehlikeli şekilde yaklaştırmanın ''nesinin'' akla uygun olduğunu
ne ben çözebildim.Ne de bu konuda benden çok daha bu konuyu
bilmesi gerekenlere ''tüm uğraşmalarıma rağmen'' ÇÖZDÜREBiLDiM !!!
Stajımı ve tezimi basarıyla !! bitirdim,hocama teslim ettim !! O gün bugündür ''ağzıma margarin koymamaya kesin karar verdim ve uyguladım. Margarin ambalajlarına, ''kesinlikle'' , sigara ambalajlarına getirilen zorunluk getirilmelidir. Margarin sağlığa ''ÇOK ZARARLIDIR'' yazılmalıdır.
Margarin vücudumuzdaki toplam uzunluğu 100 km. olan IDY (insan Damar Yolları !! )'nın KATiLiDiR. Alkolden de, sigaradan da daha ''kapsamlı zararlıdır''. Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz? Sonuna kadar okuyun. Çok ilginç. Her ikisi de hemen hemen
ayni kaloriye sahiptir. Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.
Harvard Tip Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor. Tereyağı ise yemek yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin
çok düşüktür. Çünkü katkılıdır. Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tatları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.Ve şimdi margarinin ne olduğuna gelelim.
Yağ asitleri çok yüksektir
Koroner kalp hastalığı riskini 3 kat artırır.
Toplam kolesterolü ve LDL' yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
HDL' yi düşürür. (iyi kolesterol)
Kanser riskini beş katına çıkarır
Anne sütünün kalitesini düşürür
Bağışıklık sistemini zayıflatır
İnsülin tepkisini düşürür.
İŞTE EN iLGiNÇ KISMI!
Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır. İşte bu gerçek beni hayatim boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur .(Hidrojen demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarine alın ve gölge bir yere koyun.İki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz.Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size bir şeyler anlatmalı.)Çürümemiş ve kötü kokmamıştır.Çünkü hiçbir besin değeri yoktur
ve üzerinde hiçbir şey gelişmez.Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz ? isterseniz sürmeye devam edin?.
|