Alıntı:
Von: Ayşe Karakuş
An: gokcekaktar@hotmail.com
Gesendet: Sonntag, 3. Juni 2007 23:22
Betreff: gökçek ikisirini dolama veya tırnak batması için kullanabilir miyiz?
merhaba gökçek bey,
Benim ayağımın baş parmaklarında dolama gibi şişlik var bazen diğer ayak
tırnaklarımın kenarında da çıkıyor. Doktorlar krem verdi geçmedi on aydır.üç
doktora gittim tırnak batması var ameliyat dediler ama ben kendim kontrol ettiğimde tırnağımın batmadığını kenarındaki dokunun şiştiğini farkettim
içi iltihaplı olduğu için çok acıyor.Ameliyat istemediğim için bitkisel veya ilaç ile çözüm arıyorum. Bir web sitesinde tırnak batması ve dolama için gökçek iksiri tavsiyesini okudum. Bu konuda en yetkili kişi olarak sizin de görüşlerinizi almak istiyorum.
teşekkürler.
|
Dolama önce herhangi bir yaralanma veya doku zafiyeti nedeniyle tırnak derisinde iltihaplanma oluşur. Yaralanma?dan sonra tırnak kenarındaki deriden mikroplar (bakteri, virüs ve mantarlar) içeri girer. Deriden içeri giren mikroplar enfeksiyona sebep olur. İltihaplanmaya stafilokokken ve steptokokken ve steptokokken bakterileri sebep olur. Önce deri kızarır doku şişer ve bu şişkinlik çok ağrı verir. Bir kaç gün sonra ise cerahat akar. Şayet tırnak altındaki doku (tırnak yatağı) iltihaplanmışsa, bu tırnağı çıkmasına sebep olabilir. Ben eskiden sürekli tırnak kenarlarını kesmek vede üzerini törpülewmek zorunda kalırdım, yapamadığım zaman tırnak uçları deriye barar ve iltihaplanmaya sebep olurdu. Gökçek İksiri kulanmaya başladıktan sonra buna gerek kalmadı.