Tekil Mesaj gösterimi
  #3 (permalink)  
Alt 09-15-2007, 13:42
igokcek igokcek Çevrimd???
Administrator

igokcek is on a distinguished road

Evet bozulan kıkırdak tedavi edilebilir. Gökçek İksir artı kemik çayı ile. Bir tanıdığım iş yerinde canını sıkan almanları kucağına alıp kaldırıyordu ve hoplatıyordu. Bir seferinde oldukca iyi yaplı, takriben 130 kg gelen bir adam beni kaldıramazsın diye iddaya girmişler. Amanı kaldırırken adam kıcını dansöz gibi oraya buraya oynatınca bizim Türkün dizleri zedelenmiş. Aylarca merdivenleri çıkarken sağ dizi ağrımış ve ayak bileği ve dizi tak tak ses çıkarıyor. Bana ibrahim abi ne olacak bir çare bana dedi. Bende ona Gökçek İksir artı kemik çayını tavsiye ettim. Aradan 3 ay geçti ve gördüğümde sordum ne oldu diye çok şüklür bir sıkıntım klamadı dedi.

Kıkırdaklar ve disk eklem arasındaki sıvıyı emer ve besinini bu sıvı'dan alır. Bu nedenle bir kişi sabah kalkınca omurlar arasındaki diskler sünger gibi sıvıyı emdiğinden hafif tombul olur. Bu dikslerdeki sıvı akşama kadar azalır ve kişi alşam evine gelince hafif öne doğru eğilir. Sabah dik duran kişi akşma hafif eğilir. Buda disklerdeki sıvının sabah dolu akşam az dolu olamsından kaynaklanır. Bir kişi sabah buyunu ölçtürdüğünde boyu 170 cm gelirse akşma boyu 169 olur. Bu normal bir durumdur. Ve kişi yaşlandıkca diskler yıpranıp inceldiğinden kişinin boyu 170 cm ise 166 veya 167 cm'e düşer. Tabii omurlardaki kıkırdakda da yıpanama varsa o zaman daha da kısalma olur.