06-06-2008, 10:21
|
|
Administrator
|
|
|
|
Alıntı:
ahmetyil´isimli üyeden Alıntı
Oncelikle yillarin emegi olan bu çalismanizi takdir ve basarinizi ve sabrinizi tebrik ediyorum.
Internet sitelerinizde gordugumden beri kitabinizi almayi heyecanla bekliyorumdum.
Ben fransada yasiyorum ve kitabinizi benim birader araciligiyla aldirdim ve fransaya yollatim. Alinca çok sevindim ama bu buyuk çalismayi golgeleyen onemli bir teknik hata maalesef beni hayal kirikligina ugratti. Bu sorunda; kitabinizda hastaliklara gore yapilmis bir indeks (dizin) yok. Yani hangi hastaliga hangi bitkinin iyi geldigini ve bunun kaçinci sayfada oldugunu açiklayan bilgi yok.
Ornek vermem gerekirse, mesela en basit bir bas agrisina bile hangi bitkinin ya da reçetenin iyi geldigini bulmak için 1800 sayfalik uç cildi okumak gerekiyor.
Oysa bu indeksi yapmak yayin evi için bilgisayar ortaminda çok kolay olmaliydi. Yani kitap bitip basima hazir hale gelince, hastalik veya rahatsiliklarin anahtar kelimesine gore bir arastirma yapip onu da kitabin sonuna eklemek kitabi çok daha kullanisli dolayisiyla çok daha faydali hale getirdi.
Su anki haliyle her aksam okuyorum ama, hastaliklarla ilgili bir bilgi bulunca bir yere not etmem lazim, yoksa insan unutup gidiyor ertesi gun lazim olunca tekrar kitabi bastan ele alip taramam gerekiyor.
Bu da açikcasi beni hayal kirikligina ugratti.Kitabiniz bu haliyle, arama dizini olmayip binlerce onemli kitabi barindiran kutuphaneye benziyor maalesef. Onemli, çok guzel bilgiler var kitabinizda ama neyi nerde bulacagimizi bilemiyoruz. Sadece bitki adlarina gore indekslenmesi eksik bence.Bu sekilde faydali olabilmesi için hangi bitkinin hangi hastaliga iyi geldigini onceden bilip direk o bitkinin oldugu bolumu açmak gerekiyor. Onu da herkes bilmiyor maalesef.
Kitabinizdaki bu onemli eksigi gidermek için bir tavsiyem olacak.Yayinevi ile gorusup bu hastaliklara gore yapilmis dizini hazirlata bilirsiniz ve onu da pdf formatinda 10, 15 belki de 20 sayfalik bilemiyorum, bir ek dokumana donusturebilirsiniz. Bu pdf formatindaki belgeyi de ya internet sitelerinizden birine birakabilirsiniz indirmek için ya isteynlere e-mail yoluyla yollaya bilirsiniz.Isteyende bu belgeyi sitenizden indirip kendi imkaniyla yazicidan çikartip kitabiniza ek yapabilir.Inanin bu bizleri çok sevindirir çunku kitabiniz iste o zaman degerli bir kaynak olur gerçekten. Bu belge kitabinizi tanimayanlar ve sizin içinde bulunmaz bir reklam olur bence. Yani bu belgeyi indirien kitabi zaten varsa kitaptan daha iyi sekilde yararlanir, eger kitap elinde yoksa da kesnilikle satin almak ister.
Eger bu fikri uygun buluyorsaniz ben sizi telefonla arayip daha detayli bilgi verebilirim.
Burda amacim bu degerli eserinizi yermek degil tabiki.Daha onceden bahsettigim gibi bu guzel eserin fayda ve basarisini glgeleyen teknik bir eksige dikkatinizi çekmek ve bunu gidermek içinde fikir sunmak amacim.
Tekrar tebrik eder basarilarinzin devamini dilerim.
Elinize ve emeginize saglik.
Ahmet YILDIRIM
|
Ahmet bey çok sağolun bu görüşler doğrultusunda bir çalışma yaapcağım.Teşekkürler
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.
Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.Gökçek Diyet
Konu igokcek tarafından (06-09-2008 Saat 17:03 ) değiştirilmiştir..
|