Tekil Mesaj gösterimi
  #13 (permalink)  
Alt 07-21-2008, 23:10
igokcek igokcek Çevrimd???
Administrator

igokcek is on a distinguished road

Alıntı:
elektrikçi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın ibrahim bey
kitabınız hakkında sadece eleştirel bir şeler yazdım kitabınızı farklı kılan şeyleri sordum.
sizin eserinizi küçük görmedim.
bu ktabı alan birilerinde kitap hakkındaki yorumlarını istedim
Okuma zahmetine katlansanız soru sormazdınız.Ben benim yazdığım bu kitabın üçte biri ebadındaki Almanca kitapalara 80, 90 ve hatta 150 euro (avro) ödediğim oldu.Hatta 7500 euroluk seti almak istedim o zaman param olmadığından alamdım ve 15 000 kopi yapmak sorunda kaldım.Türkiyede kitabın değeri yok.Bilseydim insanlar bu kitabın değerini anlamıyacak.Yıllarımı verip böyle bir kitap hazırlamazdım.Türkiyede ortalama bir kişi okumak için günde 16 saniye zaman ayrırıken, telvizyon için 4 saat zaman ayırmaktadır.Almanyada kişi başına 98 kg kağı tüketilirken, Japonyada 148 kg kağıt tüketilmektedir.Türkiyede ise 4 kg kağıt tüketilmektedi.Bununda yarısının kese kağıdına harcandığını düşünürsek.O zaman kişi başına ortalama 2 kg kağıt düşer.Bundan da biz Türklerin Afrikalılar dan daha az okuduğumuzu gösterir.Ve tabii okumayan kişi ne yapar konuşur.Evet çok konuşan ama hiç okumayan bir milletiz.Bir topluluğa girin ve her hanagi konuda fikir sorun herkesin o konunun uzamnı gibi konuştuğunu görürsünüz.Fakat gidin bir binaya bakın, sıvası, boyası, mermesi, su ve kalorifer tesisatı, camıi penceresi vs, hepsinde bir kalitesizlik görürsünüz.Bizim eğitimizim ecberci insan yetiştiriyor.İşi bilen değil, konuşan bir milletiz, her konuda.Bu eğitim ve öğretim sisteminden kurtulmadıkca asla ilerlemeyiz.Avrupanın eğitim sitemine bakın Osmanlının eğitimini taklit etmiş.Otoban kenarlarındaki dinalanma tesisleine bakın kervansarayları örnek almışlar.Avrupa tıbbının teemli İbni Siaya dayanır, Avrupa ve ABD başta olmak üzere uzay biliminin babası Uluğ beye dayanır.Matamatiğin temeli İbni Cabire dayanır.Biz Türkler hür düşüne bildiğimiz zamnlar dünyanın efendizi olmuşuz.Hür düşünceyi ve yaaşmayı bırakınca, böyle oldukBu geri gidişin nereden ve neden kayanaklandığını ilk defa Atatürk analmış ve Maturidiliğe dönüşü başaltmıştır.Fakat onun yerine geçen gafiller bizi ezberci millet yaapmışlardır.O günden beride bu durum değişmemiştir.Bize bir Atatürk daha lazım.Atatürkü Atatürk yapan büyük komutan, büyük siyasetci olması değil, 500 yıllık çöküşümüzün sebebini doğru teşhis etmiş ve doğru çözüm bulmuş olmasıdır.Çare Maturidiliktir, yani yeniden islamı Türke göre yorumlama, hür düşünme, hür yaşama ve uygulamadır.Benim kastediğim ABD güdümlü Ilımlı islam (sulndırılmış) değildir.

Konu igokcek tarafından (07-21-2008 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir..