Farenjit, boğaz iltibaplanması, pharyngitis
Alternatif Tıp Kategorisinde ve Hastalıklar Forumunda Bulunan Farenjit, boğaz iltibaplanması, pharyngitis Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Farenjit, boğaz iltibaplanması, pharyngitis:
Farenjit aslında boğaz mukazasının iltihaplanmasıdır. Buda aniden ortaya çıkarsa akut farenjit, şayet uzun bir süre sonra ...
-
Farenjit, boğaz iltibaplanması, pharyngitis

Farenjit, boğaz iltibaplanması, pharyngitis:
Farenjit aslında boğaz mukazasının iltihaplanmasıdır. Buda aniden ortaya çıkarsa akut farenjit, şayet uzun bir süre sonra ortaya çıkarsa kronik farenjit denir. Grip ve üşütme nedeniyle boğaz mukazasının üzerine yerleşen virüs iltihaplanmaya sebep olabilir. Boğaz ağrıması, ses kısılması, boğaz ağrısı ve boğaz kuruması gibi durumlar ortaya çıkar. Akut Farenjit:
Akut farenjit herkesde görülebilir. Virüslerin sebep olduğu iltihaplanma zamanında tedavi edilmezse, buna bakterilerde karışır ve iltihaplanma daha karmaşık bir hal alır. Boğaz iltihaplanması bademciklerin vede bademciklerin arkasındaki kaslardada iltihaplanmaya sebep olur. Bu iltihaplanmada kulak ağrısı ve ateşlenmeye sebep olur.
Kronik Farenjit:
Boğaz mukazası sigara, alkol, toz , kimyasl ilaçlar ve gazların yapacağı tahribat nedeniyle veya burun deliklerinden yeterince hava alamama nedeniyle bazı kişiler ağızlarını açarak nefes alırlar ve böylece nefes yollarında kuruma olur. Bu gibi etkenler kronik farenjitin oluşmasında ana rol oynarlar. Tahrip olan mukaza bakteri, virüs ve mantarlara karşı direncini kaybeder.
Akut farenjitin belirtileri:
Akut farenjitin tipik belirtisiboğaz ağrıası, yutkunma zorluklarıdır. Boğaz kızarır ve bazende mukozanın üzerinde tabaka oluşur. Bu rahatsızlıklardan başka öksürük, nezle, ve ateş görülebilir. Boğazda yanma ve kaşıntı vede kuruluk hissetmede akut farenjite işarettir. Boğaz iltihaplanmasında bakterilerde özeliklede steptokokken varsa, o zaman boğaz ağrısı ve iltihaplalanmasına ilavetten bademciklerde şişer.
Kronik farenjitin belitileri:
Kronik farenjitin en belirgin özeliği boğazda sürekli kuruluk hissi ve mukazanın kızarması ve bazende yapışkan balgam tükürmede görülür. Boğazda bir yumru varmış gibi yutkunmayı zorlaştırır.
Farenjitin teşhisi:
Boğaz iltihaplanmasınına genelikle ağız ve diş bakımı, sigara, alkol, kimyasal ilaçlar, besinlerdeki katkı maddeleri vb etkenlerdir. Bu nedenle uzman doktorun rahatsızlığın sebebini araştırması ve doğru teşhis koması çok önemlidir. Teşhis için gerekirse kann testi, endoskopi, komputertomografi ve röntgen çekilmesi gerekebilir.
Akut farenjitin tedavisi:
Akut farenjit sıcak sifalı çay içilmesi , tuzlusu ile gargara yapılması iyi gelir. Akut farenjite bakteriler sebep olursa antibiyotik ilaçlar kulanmak gerekebilir.Antibiyotik ilaçlar patolojik (hastalık yapıcı ) bakterileri zararsız hale getirdiği gibi, bağırsaklardaki faydalı bakterileride yokeder. Buda uzun vadede sindirim bozukluklarına sebep olur. Bu nedenle Gökçek Tonik ile tedavi hem daha faydalı hemde daha etkilidir.
Kronik farenjitin tedavisi:
Kronik farenjite sebep olan etkenlerden uzak durulmalıdır. Farenjit adaçayı, okaliptüs, A. Itırı, hatmi, mirra ve papatya çayı vede bonbonları azda olsa rahatlatıcı özeliklere sahiptir. Kaloriferli evlerdesıcaktan kişinin ağzı kurur ve buda boğazın tahrişine sebep olur. Bu nedenle kaliroferlerin üzerine buharlaşması için içi su dolu bir kap konması iyi olur. Asıl tedavi ise ancak ve ancak immün zafiyetini güçlendirmekle mümkündür. Buda anacakmirra-, tarcın-, adaçayı (hakiki) preparatları, Gökçek Tonik ve Gökçek İksiri ile mümkündür.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler.
Konu maturidi tarafından (08-06-2009 Saat 13:41 ) değiştirilmiştir.
-
faranjit
faranjit hastalığının tehlikesi nedir
-
Tehlikesi burdaki iltihap bademcik iltihaplanmasına sebep olur. Buda ortakulak iltihaplanmasına ve buradan beyine ve kalbe kadar iltihap yayılabilir. Yani çok tehlikeli olabilir.
Settar Nickli Üyeden Alıntı
Uzun süren Gökcek Tedavilerden sonra , farkinda oldugum bir konu agiz ici Mukozasina ve dil üzerinde ve ayrica Bogazda biriken Mantarlar. Bu kendisi Agizda yanma ile belli eder, ve zamanla agiz florasini bozarak enfeksiyonlara ve agiz ici mukozasinda iltihaplanmalara neden olur. Agizda, damakda ve bogazda kasintilar yine mantarladan olabilmektedir. Yani bir tür Allerji.
Gecen sene Angindan sonra kullandigim Antibiotikler sonucunda dilimde ve bogazimda Mantarlar meydana gelmis ve bunlar doku icerisine iyice yerlesmisti. Sürekli dilde ve agiz icerisinde ayrica arasira bogazda yanma ve kasintilar meydana geliyordu. Bir tür bela , sabah uyandigimda her seferinde dilimin üzerinde mantarlar yine cogalmis ve dilim iyice iltihaplanmis olarak güne basliyordum. Agiz ve bogaz bölgesi ayni Bagirsaklar gibi özellikle Mantarlarin rahat ettigi bölgedir. Sicaklik, Besin, Seker, bolca mevcut. Mantarlarin bir özelligi de ne sogukdan ne de sicaktdan etkilenmiyorlar. Bu durum ayrica sürekli Bogaz alti lenf bezlerini ve Bademcikleri sürekli yormaktadir.
Ibrahim beyin tavsiyesi üzerine alti hafta boyunca günde üc veya dört defa olmak üzere tavisye ettigi Damlama ile dilimi ,agiz ici mukozasini temizledim ve ayrica bununla garagara ettim. Ve Gece Yatmazdan evvel bunu tekrarladim. Sonra Temizledigim bölgeye Papatya kremi sürdüm .Papatya kremi dil ve agizdaki iltihaplarin iyilesmesine yardimci oldu. Ayrica bunun yaninda Gökcek iksiri sayesinde ince bagirsak ve midede Cogalan Mantarlar gectiginden dolayi Dilmdeki Mantarlar ve Acimsi tad iyilesti. Ve Dolayisiyla Bogazimdada biriken Mantar Kolonileri Gökcek iksiri sayesinde kayiboldular.
Doktorlar Agiz ici mantarlarinda genelde Nystatin Suspensionu verirler ancak bu ilac zayif gelir. Bende Nystatin kullandim , ancak gecici olarak fayda etti ,sonra mantarlar tekrar meydana geldi.
Suan Allaha sükür Dertlerimden birtanesi olan Agiz ve dil yanmasindan yani Agiz ici Mantarlarindan kurtuldum. Ancak Dikkat ettigim konu Mantarlarin ihtiyaci olan besinleri onlara vermedim. Yani Gökcek Diyet.
Tecrübem sudur:
Arasira da olsa Disetlerini , Dilin üzerini ve Agiz Mukozasini
Temizlemekde yarar var. Ancak Dili temizlerken biraz dikkat etmek gerekir. Cünkü dil üzeri cok hassasdir. Ve Gökcek iskrinin Etkilerini bu konuda unutmamak gerekir.
Saygilarimla
Konu igokcek tarafından (01-01-2009 Saat 20:50 ) değiştirilmiştir.
-
slm
bende de kronik faranjit var hangi bitkileri kullanırsam bana faydalı olur?
-
orhanadana Nickli Üyeden Alıntı
bende de kronik faranjit var hangi bitkileri kullanırsam bana faydalı olur?
Gökçek İksiri yeterlidir, artı Gökçek Lahan Turşu suyu kulanırsanız ağız içi florasıda düzelir.
-
'Akut Farenjit' hastalığını
'Akut Farenjit' hastalığını biliyor musunuz?
Şu sıralar havaların güzelliğine diyecek yok doğrusu. Pırıl pırıl bir hava insanın kemiklerini de içini de ruhunu da ısıtan güneş bulutsuz masmavi bir gökyüzü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Pastırma yazı hastalıklarını Mynet okurları için yazdı.
Her şey iyi güzel ama, bu 'pastırma yazı' aynı zamanda hastalık mevsimi de. Bakın çevrenize. Burnu akan, hapşıran mı ararsınız boğazı ağrıyan mı ateşlenmiş yatak döşek yatan mı öksürükten sabaha kadar uyuyamayan mı
Hele de küçük çocuklar, nerdeyse hepsi hasta bu günlerde.
Halkımızın anjin, boğaz ağrısı, boğaz iltihabı gibi isimlerle bildiği, biz doktorların ?akut farenjit' diye isimlendirdiği hastalık, işte tam da bu güzel, güneşli günlerin hastalığı.
FARENJİT NEDİR?
Farenks boğaz demektir. Farenjit de boğaz iltihabı anlamına gelir. Aslında boğazın, biri burun boşluğunun arkasında kalan ve geniz diye de isimlendirdiğimiz bir kısmı ve bir de ağız boşluğunun tam arkasında yer alan kısmı (orofarenks) vardır. Farenjit diyince anlaşılan, boğazın ağzımızı açtığımız zaman görülen kısmının iltihabıdır.
Boğaz iltihaplarının, ani olarak başlayan ve hastayı çok rahatsız eden şekline 'akut farenjit', uzun süreden beri devam eden ve belirtilerin çok şiddetli olmadığı şekline ise ?kronik farenjit' denir.
Kronik boğaz ağrılarının pek çok nedeni olabilir. Alerjiler, hava kirliliği, sigara dumanı, reflü, burun tıkanıklığı, solunan havanın kuruluğu, alkol, çok sıcak veya soğuk yiyecek ve içecekler, bağırmak gibi.
Pastırma yazı hastalığı olan akut boğaz iltihaplarının çoğu ise enfeksiyonlarla ilgilidir. Bu enfeksiyonların çoğu, yani %80-85'i virüslerle, çok daha azı %10-15'i ise bakterilerle meydana gelir.
Bu bilgi çok önemlidir, çünkü virüslerin neden olduğu boğaz iltihapları antibiyotik almadan kendi kendine iyileşirken, bakterilerin etken olduğu iltihapların mutlaka antibiyotiklerle tedavisi gerekir.
VİRAL FARENJİT
Virüslerin neden olduğu hastalığa viral farenjit denir. Bu çoğu zaman, nezle, grip gibi hastalıklara boğaz iltihabının da katılması ile oluşur. Nezleye bağlı farenjitde, burun akıntısı, hapşırma, gözlerde sulanma, öksürük vardır, ama ateş ve genel durum bozukluğu yoktur.
Gribin yol açtığı farenjit ise, üşüme-titreme, yüksek ateş, terleme, halsizlik, iştahsızlık, baş ve yaygın vücut ağrıları ile birliktedir. Hasta adeta paçavraya dönmüş ve yatağa düşmüştür.
Kızamık, suçiçeği, krup gibi diğer viral çocuk hastalıklarında da farenjit bulguları olabilir.
BAKTERİYEL FARENJİT
Birçok bakteri akut farenjite yol açabilmekle beraber, bunların en önemlisi A grubu beta hemolitik streptokoklar, yani halkımızın 'beta mikrobu' diye bildiği bakterilerdir.
Beta mikrobunun neden olduğu boğaz iltihabı her yaşta görülebilir, ama 5-15 yaşlar arasında daha sıktır. Betalar, öksürme, hapşırma sırasında havaya karışan taneciklerle ve hasta kişilerin salgıları ile kirlenmiş elin burna veya ağza teması ile bulaşır.
Hastalığın başlıca belirtileri boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, yüksek ateş, baş ağrısı, küçük çocuklarda karın ağrısı ve kusmadır. Bademcikler şiş ve kızarıktır; üzerinde beyaz iltihaplar görülebilir. Boyundaki bezler şişer ve hassaslaşır. Bazı hastalarda deri döküntüleri de olabilir.
Bu hastalık bademcik iltihabı, sinüzit, kulak iltihabı ve kızıl gibi hastalıklara ve daha nadiren ateşli romatizma ve böbrek iltihabı(nefrit) gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içeriler. Geniş bilgi için Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp ismli kitabımızda mevcuttur.
Konu igokcek tarafından (05-12-2009 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.
-
BoĞaz Ve BaŞ AĞrisi
Yaklaşık 15 yıl önce Bademcik ameliyatı oldum. Kronik faranjit olduğumu sanıyorum. Haftada en az bir gün şiddetli boğaz ağrısı çekiyorum. Kulak ve başa da sirayet ediyor. Burun tıkanıklığı var, geniz akıntısı var.
Konu ile ilgili ne tavsiye edersiniz
-
mkaragoz Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık 15 yıl önce Bademcik ameliyatı oldum. Kronik faranjit olduğumu sanıyorum. Haftada en az bir gün şiddetli boğaz ağrısı çekiyorum. Kulak ve başa da sirayet ediyor. Burun tıkanıklığı var, geniz akıntısı var. Konu ile ilgili ne tavsiye edersiniz
Gökçek İksiri kulanmanız yeterlidir ayrıca başka birşeye gerek. Yok oğlumda sürekli hastalanırdı, bademcikleri şişeri. Hamdolsun şimdi çok sağlıklı
-
bende kbb doktoruna gittim farenjit dedi ama ben yinede korkuyorum.bogazımda sankii bişey varmış tükürük birikiyoo gibi hissediorum ve hiç cıkaramıyorum.başka rahatszlıgım yok ama gırtlak da kalıcı izler bırakıyomu cok merak etdiorum.ve ömür boyu çekicekmiyiz biz bu hastalıgı yaa.ben daha 17 yasındayım
-
hakan_seze Nickli Üyeden Alıntı
bende kbb doktoruna gittim farenjit dedi ama ben yinede korkuyorum.bogazımda sankii bişey varmış tükürük birikiyoo gibi hissediorum ve hiç cıkaramıyorum.başka rahatszlıgım yok ama gırtlak da kalıcı izler bırakıyomu cok merak etdiorum.ve ömür boyu çekicekmiyiz biz bu hastalıgı yaa.ben daha 17 yasındayım

Gökçek İksir artı Gökçek Faranjit çayı iyi gelir. http://www.gokcekaktar.com/default.asp?sayfa=siparis
-
faranjit
Yaklaşık bir haftadır aşırı boğaz ağrısı ve öksürüğüm var. Boğaz ağrısı geçti ancak öksürük çok rahatsız ediyor. Bazen balgamda çıkıyor, ama çıkmadığı zaman çok aşırı öksürüyorum. Birkaç sene önce aynı durumla doktora gittiğimde faranjit demişti ama bu kadar uzun süre ve rahatsız edici öksürüğüm yoktu. Şuan antibiotik kullanıyoum, Pastil ve şurup kullandım bir işe yaramadı. Acaba ne yapmalıyım...
-
passiflora Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık bir haftadır aşırı boğaz ağrısı ve öksürüğüm var. Boğaz ağrısı geçti ancak öksürük çok rahatsız ediyor. Bazen balgamda çıkıyor, ama çıkmadığı zaman çok aşırı öksürüyorum. Birkaç sene önce aynı durumla doktora gittiğimde faranjit demişti ama bu kadar uzun süre ve rahatsız edici öksürüğüm yoktu. Şuan antibiotik kullanıyoum, Pastil ve şurup kullandım bir işe yaramadı. Acaba ne yapmalıyım...
Ne kadar ilaç kulnırsanız bğırsak florası o kadar bozulur. Tahribat ne kadar büyük olursa tedavide o ölçüde zor olur. Gökçek İksir artı faranjit çayı iyi gelir
Kesin çözümdür.
-
faranjitmiyim
HOcam bende sadece sabah uyandığımda ağızda kötü bir tad (çamur gibi) ve aşırı balgam oluşuyor,öksürük boğazda yanma,ağrı falan yok faranjit miyim acaba ve öyleysem tavsiyelriniz nelerdir.ii çalışmalar.ARkadaşlar hepi,nize geçmiş olsun
-
Kimyasal ilaçlar özeliklede antibiyotikler bağırsak-, ağız ve boğaz florasını tahripeder. yani BAĞIRSAKLAR-, AĞIZ VE BOĞAZDAKİ FAYDALI BAKTERİLER YOK OLUR ONUN YERİNE ZARARLI BAKTERİLER VE MANTARLAR YERLEŞİR ve bunlarda sürekli toksik maddeler üretirler.
-
Franjit
hocam selamlar benim sorunum yillardir devam etmekte .oncelikle her sabah hic aksamasiz bogazimda bir agri agizimda kotu bir tat bagdemciklerimde bir batma olmakta .agizimda bir intihap kokusu olmakta hapsirik ile inan?lmaz bir intihap kokusu olmakta hekimlere gozuktum sorunumun franjiz oldugunu bildirdiler ama verdikler, ilaclar kalici bir cozum bulamadi yardiminizi bekliorum ozellikle agizimda intihapli koku ve hapsirikla disari cikan iltihap ??
sayg?lar
-
erolapple Nickli Üyeden Alıntı
hocam selamlar benim sorunum yillardir devam etmekte .oncelikle her sabah hic aksamasiz bogazimda bir agri agizimda kotu bir tat bagdemciklerimde bir batma olmakta .agizimda bir intihap kokusu olmakta hapsirik ile inan?lmaz bir intihap kokusu olmakta hekimlere gozuktum sorunumun franjiz oldugunu bildirdiler ama verdikler, ilaclar kalici bir cozum bulamadi yardiminizi bekliorum ozellikle agizimda intihapli koku ve hapsirikla disari cikan iltihap ??
sayg?lar
Antibiyotikler boğaz-, ağız ve bağırsak florasını tahrip eder. Yani faydalı bakteriler azalır ve zararlı bakteriler vede mantarlar çoğalır böylece tedavi imkansızlaşır. Gökçek İksir ve Gökçek Tonikle kesin tedavi olursunuz.
-
herkese slm
selam herkese ben 21 yaşındayım kronik faranjit şikayetiyle birçokkez doktora gittim fakat hiçbir sonuç alamdım
kocaman kocaman antibiyotikler,iğneler toz şaseler vs vucudumu mahvettiler
artık tıpta çare olmadıgını anladım ve doğal yöntemlere başvurmaya karar werdim .elma sirkesi ve bal denedim başlarda iyi geldi fakat kalıcı bi çözüm olmadı.bide boğazımda balık yüzgeçleri gibi delikler var içine yiyecekler kaçıyor ve koku yapıyor.bıkmış,bunalmış,isyan etmiş durumdayım.çıkar yol arıyorum.yardımcı olursanız büyük sevap kazanacaksınız.teşekkürler.
-
serkan77 Nickli Üyeden Alıntı
selam herkese ben 21 yaşındayım kronik faranjit şikayetiyle birçokkez doktora gittim fakat hiçbir sonuç alamdım

kocaman kocaman antibiyotikler,iğneler toz şaseler vs vucudumu mahvettiler

artık tıpta çare olmadıgını anladım ve doğal yöntemlere başvurmaya karar werdim .elma sirkesi ve bal denedim başlarda iyi geldi fakat kalıcı bi çözüm olmadı.bide boğazımda balık yüzgeçleri gibi delikler var içine yiyecekler kaçıyor ve koku yapıyor.bıkmış,bunalmış,isyan etmiş durumdayım.çıkar yol arıyorum.yardımcı olursanız büyük sevap kazanacaksınız.teşekkürler.
Antibiyotikler faydalı bakterileri yokederken zarlı bakteri ve mantarların çoğalmasına sebep olur. Ağız-, boğaz ve bağırsak florası bozulunca tedavisi imkansızlaşır. Gökçek İksir ve Gökçek Tonikle dengelr yeniden kurulur. Başka çaresi yok. İksir bağışıklık sistemini güçlendirir vücudu arıtır ve tonmikte faydalı bakterilerin çoğalıp zararlı bakteri ve mantarların azalmasında rol oynar.
-
gökçek iksiri sorunumu çözer mi?
yaklaşık 2 yıldır geniz akıntısı ve ağızda koku problemim var.yutkunsamda bişeyler orda kalıyor gibi hissediyorum. doktora gittim kronik sinüzitimin olduğunu ve genize giden akıntının bademciklerimde koku yaptığını söyledi. normalden daha girintili çıkıntılı bademciklerim varmış. 3 sefer antibiyotik kullandım ama geçmedi. ayrıca göz altlarımda gözpınarlarıma doğru morluklar yüzeye yakın kılcal damarlar mevcut, ne yaptıysam geçmiyor,ayrıca şişlikler de var,bunun böbreklerden de kaynaklanabileceğini söylüyorlar, gökçek çayı ve iksiri bu sorunuma çare olurmu? kullanmam gerekiyorsa ne ölçülerde kullanmalıyım? teşekkürler
-
Ne kadar antibiyotik kulanırsanız bağırsak florası bozulur, yani faydalı bakteriler azalır zararlı bakteri ve mantarlar çoğalır. Bunların üretmiş olduğu toksik maddeelri karaciğer yok etmek için aşırı b vitamileri harcar ve ileride sizde vitamin, minerla , enzim veprotein yetersizliği görülür. Gökçek İksir ve bademcik çayı ile kısa sürede iyileşirsiniz.
-
efeyle Nickli Üyeden Alıntı
ben manisadan sizlere yazıyorum.6 ay öncesinde midemde yanma ve karnımda şişlik nedeniyle ilaç kullanmaya başladım ayrıca reflü denilen dilimin üstüne siyaha çeviren mide asiti ağzıma geliyordu.6 aylık zaman müddetince kullandığım ilaç beni geçici olarak rahatlatmasına rağmen tam bir iyileşme sağlanamadı.sabahları kalktığımda yine dilimin üstü simsiyahtı.çok rahatsız oldum ve manisa celal bayar hastanesine gitmeye karar verdim.2 saatlik yolu tepip gittiğimde bana bugün muayene yok sonra gel dediler.oradan bir hemşire 100 ytl yatırırsan muayene olabilirsin dedi geri elim boş dönmeyeyim diye bunuda kabul ettim ama üniversite hastanesinde tek gastroentorolog varmış ve o da bugünlük 2 hasta al fazla alma demiş.yani beni kabul etmedi.sinirlerim haşat olmuş bir şekilde kula ya geri döndüm.akşamına internette gezinirken bağırsak ve mide rahatsızlığı diye yazdım ve googleden arattırdım.böylece gökçek iksirle tanıştım.7 gündür kullanıyorum ve kendi vücudumda meydana gelen değişiklikler aynen şöyle:
1:mide yanması geçti
2:karında şişkinlik geçti
3:farenjit(ayda en az iki kere bende olur ve antibiyotik kullanırdım.antibiyotiklerin vücuduma ne kadar zarar verdiğini yine gökçek beyin sitesinden öğrendim ve ilaç kullanmayı bıraktım.)geçti.
4:reflü(ağıza acı su gelme dili tamamen yakma)geçti.
5:her yemekten sonra karnım guruldar ve sanki işlem tüm besinler sindirilene kadar sürerdi ve bende bunu hissederdim.geçti.
bunların haricinde yemeklerden sonra bana bir uyku basardı ki kendimi yorgun hissederdim.bununda geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim.şu an öyle dinç ve hırslı uyanıyorum ki yataktan.allaha çok şükür iyiyim.ibrahim gökçek beyfendiden allah razı olsun.hiçbir yan etkisi olmayan tamamen bitkilerden oluşan bir tedavi şekli geliştirmiş.çevremde bulunan herkese bunu tavsiye ettim.hatta sipariş vermelerine aracı oldum.buraya yazma amacımda daha çok kişiye ulaşması ve onlarında şifa bulmaları içindir.en az 3 ay daha kullanmayı düşünüyorum vücudumun tamamen arınması için.fakat şu dinçliği çok uzun zamandır arıyordum şükürler olsun şu an çok rahat nefes alıyorum ve erkenden kalkıp mesaiye başlıyorum.gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.bu konuda tamamen samimiyim.kullanmaya devam edeceğim için ileriki günlerde yine vücutta meydana gelen olumlu değişiklikleri yazmaya devam edeceğim.saygılarımla...
Efe bey teşekkürler, siz Gökçek İksir ve Gökçek Toniki kullanmaya başladıktan sonra Manisa/Kuladan yoğun siparişler almaya başladık sağolun.Sağlığınıza bu kadar kısa sürede kavuşmanzıda bizi çok sevindirdi, fakat siz yinede 1 ay Gökçek Tonik ve 3-4 ay Gökçek İksir kullanın.Bağırsakların 350 metrekare alan kapladığını ve nokta kadar bir yerede milyarlarca bakteri ve mantarın olabileceğini unutmayın.
-
Öncelikle herkese selamlarımı iletiyorum. Hastalığımın tedavisi için googlede arama yaparken bu siteyi ve yorumları buldum. Öncelikle şikayetlerimi söyleyim. Sanırım bende faranjit olmuşum fakat genede tam emin olmak için işin uzmanları olan sizlere sormak istiyorum. Buğazlarım iltihaplandı bembeyaz nerdeyse kesinlikle yutkunamıyorum, su bile içemiyorum, iştahım yok gelsede yemek yiyemiyorum, belli aralıklarla balgam cıkarıyorum, su gibi tükürüyorum, beğnimde çarpıntı ve sürekli halsizlik var, iki gündür ateşim 39 ve 40 arasında. Vücudumun özellikle enklem kısımlarında ağrılar his ediyorum, su içtiğimde ise buğazımda yanma his ediyorum, hiç yutkunmuyorum bu seferde boğazımda kuurluk his ediyorum, ıslak kalması daha mı iyi acaba? ben sürekli elimde bir kapla dolasıyor ve ona tükürüyorum. sorularıma cvp verir ve bana yardımcı olursanız size minnettar kalırım. Son olarak da gökçek iksir ve faranjit çayını eczanelerde bulabilirmiyim?
-
Semih1989 Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle herkese selamlarımı iletiyorum. Hastalığımın tedavisi için googlede arama yaparken bu siteyi ve yorumları buldum. Öncelikle şikayetlerimi söyleyim. Sanırım bende faranjit olmuşum fakat genede tam emin olmak için işin uzmanları olan sizlere sormak istiyorum. Buğazlarım iltihaplandı bembeyaz nerdeyse kesinlikle yutkunamıyorum, su bile içemiyorum, iştahım yok gelsede yemek yiyemiyorum, belli aralıklarla balgam cıkarıyorum, su gibi tükürüyorum, beğnimde çarpıntı ve sürekli halsizlik var, iki gündür ateşim 39 ve 40 arasında. Vücudumun özellikle enklem kısımlarında ağrılar his ediyorum, su içtiğimde ise buğazımda yanma his ediyorum, hiç yutkunmuyorum bu seferde boğazımda kuurluk his ediyorum, ıslak kalması daha mı iyi acaba? ben sürekli elimde bir kapla dolasıyor ve ona tükürüyorum. sorularıma cvp verir ve bana yardımcı olursanız size minnettar kalırım. Son olarak da gökçek iksir ve faranjit çayını eczanelerde bulabilirmiyim?
Sizin bağırsaklarınızda mantar var demektir.Bu mantarlar boğaza da yerleşir ve mantara karşı Gökçek İksir ve Gökçek Tonik kullanmanız gerekir.
-
Enver968 Nickli Üyeden Alıntı
Ben Enver aslan Bursalıyım, fakat işim gereği yılllardır Belçikada yaşıyorum.Ylllarca doktor doktor gezdim hiçbiride sizin boğaz-, sinüs- ve bağırsaklarınızda mantar var demedi.İbrahim bey dilime baktı sizde çok yoğun bağırsak mantarı var dedi ve uzun uzun mantarlardan bahsetti.Tam beş sene evel pollen alerjisi denen bitki tozlarına karşı sonrada ev tozlarına karşı alerji başladı.Belçikada Doktorlara git gel antihistaminik ve kortizonlu ilaçlar yazıp gönderiliyoruz.Önceleri etkili olan bu ilaçlar zamanla etkisini kaybetti.Alerji çekilmez bir hal aldı bizde.Fakat Gökçek Toniki ibrahim bey Almanyada üretmediğinden gökçek iksire başladım.Bundan tam 6 ay önce.Gökçek İksir vücudumdaki sayısız yağbezlerine karşı kullandım.Önce yağbezinden kurtulayım, sonra Türkiye ye izine gidince allerjiye karşı tonik kullanırım dedim.Gökçek iksiri 6 aydır kullanıyorum.Yağbezlerinde ilk 4 ay hiçbir şekilde küçülme belirtisi olmadı.İbrahim beyi aradım neden bir etkisi olmuyor diye ibrahim bey de dozajı artırın dedi.Bende günde 3-4 defa yarım çay bardağı almaya başladım ve bir ay içince etkisini göstermeye başladı.Yağbezleri şimdi çok çok küçüldüler ama bende 30-40 tane yağbezi var.Şimdi izindeyim ve 6 haftadır da gökçek tonik kullanıyorum.Tonik kullanmaya başaldıktan 3 hafta sonra antihistaminli ve kortizonlu ilaçları bıraktım.Alerjiye karşı tonikin süper etkisi var.Ben önceleri Belçikaya uçsam, veya Fransaya veya Sudi Arbistan gidip gelince hemen hastalanıyor ve nefes alamıyordum.Doktorum sinüzit, faranjit ve bronşit diyor ve antibiyotikler veriyordu.Önce iyileşiyordum.Ama antibiyotiklerin geçici etkisi daha sonra daha ağır enfeksiyonlara sebep oluyor.Türkiye ye izine gelmeden önce doktoruma gittim, doktorum boğazımı sinüslerimi ve kullaklarımı inceledikte sonra Enver bey ne kullandınız allah aşkına çok süper dokularınız temizlenmiş sinüzit ve faranjiten eser yok dedi.Belçikalı doktoruma gökçek iksirden bahsettim.Harika bir şey banada getirin dedi.Bizim Belçikada bir kitap evimiz var ve tercüme ve yayınla uğraşıyoruz, çok geniş bir çevremiz var herkese iksir ve tonikten bahsediyorum.İbrahim bey bana göre asrımızın en büyük mucididir.Kendisine ne kadar teşekkür etsem az allah ibrahim beyden razı olsun.
Enver bey yanıma geldiğinde öyle çok hastalıktan bahsettiki.Önce diline baktım ve bağırsaklarında mantar olduğunu ve bu mantarları ürttiği toksik maddeler nedeniyle bir çok hastalığın ortaya çıktığını söyledim ve nasıl tedavi edebileceğimiz konuştuk.Enver beyde de çok sabırlı bir insanmış 4 ay yağbezlerinde hiç bir küçülme olmamasına ragmen tedaviye devam etmesi taktire şayandır.
-
faranjit
bogazımda yanma agrı ateş taki bacaklarıma vuruyo ne kadar doktora gitimse antibiyoti veriyo geciyo tekral başlıyo doktor kronik faranjit dedi bunun caresi yokmu
-
zekim1 Nickli Üyeden Alıntı
bogazımda yanma agrı ateş taki bacaklarıma vuruyo ne kadar doktora gitimse antibiyoti veriyo geciyo tekral başlıyo doktor kronik faranjit dedi bunun caresi yokmu
Ne kadar antibiyorik kullanırsanız o kadar problem çoğalır, çünkü bağırsaklardaki faydalı bakteriler azalırken zararlı bakteri ve mantarlar çoğalır.Mantarlarla ilgili yazıyı okuyun.Gökçek İksir ve Gökçek Tonikle iyileşirisniz.
-
Merhaba İbrahim bey,
Ben sigara içen bir bayandım.ara sıra boğazımda yutkunma zorluğu hisseder ve boğazım yanardı bende sigarayı azaltırdım ve geçerdi.yine böyle bir durum oldu ben sigarayı azaltmadım iyice kötüleşince sigarayı tamamen bıraktım. ama şikayetler geçmedi. boğazımda şu an şöyle bir problem var, ağrı, yanma, öksürük hiç yok. ama sanki bir el boğazımı sıkıyor. çok fazla yutkunma güçlüğü çekiyorum. boğazımda sürekli bişey var gibi hissediyorum ama temizlemeye çalışınca genelde su gibi şeffaf renkte bir sıvı tükürüyorum.nadirende az miktarda balgam oluşuyor.özellikle susuz kalınca boğulacak gibi oluyorum. birde son zamanlarda kulaklarım çok tutuluyor.eskiden çok sıcak bi yerden soğuk bir yere geçince, yani ısı farkında falan oluyordu.yani konuşurken kulaklarımdan ses çıkıyor gibi.son zamanlarda çok sık olmaya başladı.bunun boğazımla ilgisi var mıdır?
Lütfen çok acilen bana sorunumun ne olduğunu ve çözümünü söyler misiniz?
çok acil cevabınızı bekliyorum.
Saygılar.
-
melisce Nickli Üyeden Alıntı
Ben sigara içen bir bayandım.ara sıra boğazımda yutkunma zorluğu hisseder ve boğazım yanardı bende sigarayı azaltırdım ve geçerdi.yine böyle bir durum oldu ben sigarayı azaltmadım iyice kötüleşince sigarayı tamamen bıraktım. ama şikayetler geçmedi. boğazımda şu an şöyle bir problem var, ağrı, yanma, öksürük hiç yok. ama sanki bir el boğazımı sıkıyor. çok fazla yutkunma güçlüğü çekiyorum. boğazımda sürekli bişey var gibi hissediyorum ama temizlemeye çalışınca genelde su gibi şeffaf renkte bir sıvı tükürüyorum.nadirende az miktarda balgam oluşuyor.özellikle susuz kalınca boğulacak gibi oluyorum. birde son zamanlarda kulaklarım çok tutuluyor.eskiden çok sıcak bi yerden soğuk bir yere geçince, yani ısı farkında falan oluyordu.yani konuşurken kulaklarımdan ses çıkıyor gibi.son zamanlarda çok sık olmaya başladı.bunun boğazımla ilgisi var mıdır?
Lütfen çok acilen bana sorunumun ne olduğunu ve çözümünü söyler misiniz?
çok acil cevabınızı bekliyorum.
Saygılar.
Gökçek İksir, Gökçek Tonik ve Gökçek Faranjit çayı kullanmanız gerekir.
-
Merhabalar ibrahim bey..
Ben tavsiye ettiginiz mide tonigini bundan yaklasik 8 ay once kullandim ve cok sukur bi rahatsizlik hissetmiyorum suan..ama iksiri icemedim..almamin uzerinden 8 ay gecti..bozulma vs.olmusmudur acaba..cunku sanirim kullanmam gerekiyor..
bogazimda kizariklik,diseti ve dis koklerimde sizlama ve hafif bi koku hissediyorum agzimda..ne oneriyorsunuz..ben yurtdisinda yasiyorum..bu nedenle ancak ocakta tekrar gelebilecegim yerinize..
cunku sac dokulmesi ve kabizlik sikayetlerimde var tum yiyip ictiklerime dikkat edip,spor yapmama ragmen..tesekkurler..iyi calismalar
-